Wat staat er in mijn voorraadkast?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, of jullie een voorraadkast hebben en zo ja, hoe het daarmee gesteld is, maar ik word blij van de mijne. In deze blog laat ik je zien hoe hij eruitziet.

Het bovenste gedeelteMijn kast heeft vijf planken en op de grond is ook nog ruimte om wat neer te zetten, op de volgende foto zie je wat ik daar neerzet. Het is een ingebouwde kast gelijk naast het aanrecht, ideaal, ik kan dus zo tijdens het koken wat pakken terwijl ik nog steeds zicht heb op de pannen, fijn met kleine kinderen! Ik vind het zelf echt fijn om de voorraadkast op orde te houden, zo heb je goed overzicht en zie je precies wat je moet inslaan en wat niet. 

De bovenste plank is voor de babyvoeding. Pakken melkpoeder, koekjes voor Rebekka, die eet ze af en toe, meestal eten we fruit of anders een rijstwafel, cracker of zo en in het weekend of met visite dus een koekje. Verder staat er diksap en wat potjes fruit. 

De tweede plank is voor verzorgingsartikelen, bij gebrek aan ruimte in de doucheruimte. Zoals je ziet heb ik veel voorraad van shampoo en tandenborstels en zo. 

De derde plank is voor koffie en thee en soms ligt er rechts naast de azijn wat fruit wat niet op de schaal past. Koffie gaat bij ons niet zo hard, ik drink het niet en Timon houdt het vaak bij Senseo. Die laatste kopen we vaak in de aanbieding als het 1+1 gratis is. Door de voorraad thee ben ik heen, al zit de doos goed vol. Dus weer even aanbiedingen in de gaten houden. 

Het onderste gedeelte


Op de eerste plank hier op de foto bewaar ik alles wat ik nodig heb voor het avondeten. Sauzen, rijst, potten bonen, wraps en ga zo maar door. 

Op de tweede plank alles voor ontbijt en lunch. Laatst was het broodbeleg in de aanbieding, toen hebben we ingeslagen zoals je ziet. Ik wil gewoon door kunnen tot de volgende aanbieding. Meestal herhalen zulke aanbiedingen zich iedere zes tot acht weken, dus als je genoeg inslaat bij een écht goede aanbieding, hoef je niets voor de gewone prijs te kopen. Verder staat er wat beschuit, crackers en havermout. 

Op de grond staan een bak met aardappelen en een doos voor de uien, er pasten net geen twee bakken, dus vandaar die doos. Die functioneert ook prima. 

Besparen door je voorraadkast 
Ik denk zelf dat als je je voorraad goed op orde hebt en jezelf aanleert dingen in te slaan bij goede aanbiedingen, je goed kunt besparen. Toen ik zelf net getrouwd was, kocht ik wel vaak aanbiedingen, maar niet genoeg om het vol te houden tot de volgende aanbieding. Daar ben ik wel in veranderd, want waarom zou ik het niet inslaan als het houdbaar is (eventueel invriezen) en we het écht eten. 

En frisdrank en koekjes en zo dan?
Dat eten we niet. HAHAHA! Nee hoor, het is wel in huis, maar staat niet in de voorraadkast. Ik kan er beter van afblijven als het in de bijkeuken staat, alsof het er dan gewoon niet is. Dat bespaart dus ook geld, water en thee drinken in plaats van dure frisdranken. 

Vertel, hoe ziet jouw voorraadkast eruit? Is het een beetje op orde?

11 opmerkingen:

 1. Jouw voorraadkast ziet er keurig uit! Hier een trapkast met voorraad. En met keukenspullen die niet in de keuken passen (Airfryer, slaslinger...). Ook voorraad zelfgeweckte jam en sap, dat neemt ook veel plek in. M'n kast is best vol.
  Slim om lekkere dingen uit het zicht te zetten!
  Sammie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n trapkast lijkt me helemaal handig, zeker voor spullen die je niet zo vaak gebruikt. Ons koffiezetapparaat die we alleen met grote groepen gebruiken staat hier in een keukenkastje.

   Verwijderen
 2. We hebben hartelijk gelachen om jouw voorraad broodbeleg om het uit te houden tot de volgende aanbieding, die is hier ongeveer 4x zo groot ;) wel beetje confronterend hoe idioot veel zoet beleg we eten :)
  Fijn zo'n voorraadkast, hier heb ik nog altijd niet echt een fijne logica, maar ik heb geloof ik ook wel erg veel voorraad en niet één mooie grote kast waar alles in past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet?! Echt joh! Haha! Wij eten ook alleen maar zoet. Geen vleeswaren. Wel zuivelspread smeerkaas, sandwichspread trouwens. Maar zoals die pindakaas, dat zijn potten a 600 gram. Daar doen we toch wel twee weken mee. Daar had ik er dus vier van gekocht. Hoe snel gaat zoiets bij jullie dan?

   Verwijderen
 3. Mijn voorraadkast zit in de kelder. Hij is behoorlijk vol, maar ik niet zo netjes. Ik moet nodig eens orde op zaken stellen daar vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Wat ziet jouw kast er netjes uit hoor! En leeg.. vergeleken met onze voorraadkast ;-). Ik heb ook broodbeleg ingeslagen bij AH, maar niet helemaal tot de volgende aanbieding. Onze kasten zouden te klein zijn als ik dat zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, lief, dankjewel. Misschien heb jij ook wel meer / oudere kinderen dan dat ik heb? Die van mij eten nog niet zoveel dus meer ruimte over. :-)

   Verwijderen
  2. Ja klopt, we hebben drie zoons van 9,7,5 jaar en vooral de oudste eet als een bouwvakker 😊 4e kindje op komst. Vind je het leuk om eens te komen kijken op mm blog?

   Verwijderen
  3. Oh, die eten vast wel wat meer ja!

   Ik heb gelijk even gekeken, ik dacht dat ik jouw blog allang kende! Maar er is dus nog een gezinsleven, die volgde ik tot vorige week (toen heb ik even mijn leeslijst opgeschoond) en daar verwarde ik je mee. Ik heb je op mijn leeslijst gezet, leuk dat je (weer) blogt!

   Verwijderen
  4. Klopt, dat is Julia's blog! Ze wist niet dat er al een blog was met de naam gezinsleven. Geeft niet, we schrijven allebei over ons gezin.

   Verwijderen